mandag 19. desember 2011

Kampanje (fullversjon)

Kampanje (Og hva den skal inneholde).
I anledning at Fornøyelsesparken lanserer en ny berg og dalbane har de lyst til å skape blest om denne for å øke besøkstallet i sommer. De vil også prøve å opplyse folk om at de er på facebook, slik at de lettere kan få ut litt mer informasjon om seg selv, og hva de driver med. For å få til dette vil de lage en konkurranse på facebook for å skape blest om bedriften, facebooksiden, og den nye attraksjonen. Vinneren av konkurransen skal få ta med en venn og være den første som prøver ut den nye attraksjonen. Det deltakeren må gjøre for å delta er å fortelle om sin drømmedag på Fornøyelsesparken, samt svare på et spørsmål om hva den nye attraksjonen heter.

Det skal også opprettes en blogg, der 5 ansatte på Fornøyelsesparken får i oppgave om å skrive innlegg om attraksjoner, og hvordan det er å være på jobb.

Hva skal til for å lykkes?
-Det som skal til for å lykkes med kampanjen er at vi når ut til målgruppen som kampanjen sikter på.
-Skape blest om kampanjen
-Viktig at man gjør klart for de som deltar at man ikke vil videreformidle deres private informasjon, slik at de føler seg trygge på å bruke appen konkurransen skal være i
-Passe på at bloggen oppdateres jevnlig, og at kommentarer blir besvart


Nødvendig forarbeid
-Man bør passe på at kampanjen som kjøres er lovlig, og ikke bryter med lovverk eller etiske retningslinjer.
-Man bør passe på at man har kapasitet til evt stigende antall besøkende i fornøyelsesparken etter og under kampanjeperioden, og at det ikke legger en demper på opplevelsen med å dra dit.
-At man er sikret at man klarer å håndtere økende pågang i sosiale medier
-At man lager en rutine slik at trekningen av konkurransen foregår på en rettferdig måte.
-Skaffe til veie riktig kompetanse, som kan programmere appen på facebook
-Gi litt opplæring til de som har fått ansvaret om å blogge, slik at de er kjent med bruk av bloggverktøyet, og evt regler som gjelder

Gjennomføring
-For å skape blest om kampanjen skal det reklameres for konkurransen på hjemmesiden til bedriften og andre steder på internett. I annonsene skal det også være link til bloggen, så folk blir kjent med at den eksisterer. Det skal også reklameres i andre kanaler, og da er tv, radio, glassmonter på bussholdeplassen, og utvalgte magasiner aktuelle. Hvilke av disse som skal benyttes avhenger av hvor mye ressurser som blir tildelt, samt hvor det er mest sannsynelig at målgruppen vil legge merke til det.
-Trekningen av konkurransen må skje på en bestemt dato, og vinneren annonnseres på Fornøyelsesparken sin facebook-side og blogg. Vinneren skal også bli kontakten om at han har vunnet.

Etterarbeid
-Passe på å avslutte konkurransen når den skal avsluttes
-Passe på at vinneren blir kontaktet og får premien sin som lovet
-Sende ut en epost til alle om hvem vinneren var, takke for deltakelsen, og ønske de velkommen til Fornøyelsesparken
-Gratulere vinneren på bloggen
-Når fornøylesesparken stenger for året, må det gjøres klart at blogginnleggene ikke blir så hyppige som før, men at det vil komme spennende oppdateringer om hva de kan vente seg til neste år.

Nødvendige verktøy
-facebook-side
-internett og pc
-blogg

Ressurspersoner og ansvarsforhold
-Programmerer(ne) har ansvaret for at appen blir lagd slik at den beskytter informasjonen til brukeren, og at den er fri for bugs. Ansvaret for at alt det tekniske med appen fungerer fint når konkurransen skal starte.
-Kampanjeansvarlig. Ansvarlig for kampanjen, og at den er lovlig. Skal være «samlepunktet» for alle ressurspersonene. Har ansvaret for å dele ut ressursene som er gitt av økonomiavdelingen. Han skal også trekke ut vinneren, annonsere hvem det er, og avslutte kampanjen og konkurransen.
-Markedsføringsansvarlig. Ansvar for markedsføringen av kampanjen.
-Bloggere. Ansvarlig for å skrive blogginnlegg
-Daglig leder. Ansvaret for å se at alt går riktig for seg. Dialog med kampanjeansvarlig.

Etiske forbehold
-Konkurranser på facebook har ikke lov å bruke basisfunksjonene som er tilgjengelig der
-Personvern for deltakerne. De skal ikke tvinges på nyhetsbrev og informasjon, dette skal de heller bli nysgjerrige på selv. Konkurransen er bare «lokkemat» for å få de nysgjerrige, og å få et positivt inntrykk av oss.
-Bare bruk materiale vi har rettigheter til å bruke.
-Det skal gå klart frem at det er vår bedrift som står bak konkurransen og kampanjen
-Det skal komme klart frem på bloggen at det er ansatte i bedriften som skriver
-Det som skrives i bloggen skal være fra virkeligheten, og ikke fantasi-fortellinger

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar